La Teoria Cinètica dels gasos






Aquí hi ha alguna informació sobre la Teoria Cinètica dels gasos. Per a més informació addicional podeu recórrer als links a sota de cada extracció d'informació.


Resultat d'imatges de Teoria Cinètico MolecularConsidera que són formats per partícules diminutes (molècules), independents, perfectament elàstiques, dotades de moviment continuat i que xoquen entre elles i amb les parets del recinte que les conté. A cadascuna d’aquestes hom pot aplicar les lleis de la mecànica clàssica i obtenir, així, expressions macroscòpiques que permeten de determinar la pressió, l’energia interna i les calors específiques dels gasos.

https://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0090601.xml

 
La teoria cinètica molecular o teoria cineticomolecular de la matèria és una teoria física que explica el comportament i propietats macroscòpiques de la matèria a partir d'una descripció estadística dels processos moleculars microscòpics. En altres paraules, explica les propietats i el comportament dels diversos estats d'agregació de la matèria. La teoria cinètica es va desenvolupar amb base en els estudis de físics com Ludwig Boltzmann i James Clerk Maxwell a finals del segle XIX tot emprant els models de Física clàssica. La teoria cineticomolecular està basada en tres postulats:
  1. La matèria està constituïda per partícules molt petites, pràcticament invisibles llevat que disposem d'un microscopi electrònic: Podem parlar de molècules, àtoms, electrons, protons, neutrons i d'altres fins i tot més petites.
  2. Les partícules exerceixen entre si forces d'atracció que les mantenen unides: En els sòlids, la intensitat de la força és molt gran; en els líquids, moderada, i en els gasos, molt petita.
  3. Les partícules estan en moviment constant:
Les partícules dels sòlids gairebé no es mouen, només vibren. Les partícules dels gasos es mouen independentment les unes de les altres, i en els líquids es dóna una situació intermèdia. Recordem que com més elevada és la temperatura de la matèria, més vibraran les seves partícules.

https://ca.wikipedia.org/wiki/Teoria_cin%C3%A8tica_molecular

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

8 Reaccions químiques més espectaculars